I oktober ble det registrert 11.655 nye personbiler i Norge. Det er en nedgang på 6,6 prosent fra samme måned i 2017. 4501 av disse var nullutslippsbiler, som er en vekst på nesten 70 prosent i forhold til oktober i fjor, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Blant modellenes toppliste er fire av fem helelektriske biler. Nissan Leaf er den mest registrerte bilen i oktober, og faktisk i hele år, med Volkswagen Golf på en annenplass.

Deretter kommer BMWs lille i3, før den første bilen med forbrenningsmotor dukker opp med Volvo XC60 på en fjerdeplass. Nesten alle av disse er ladbare hybrider. Nykommeren Jaguar I-Pace havner med 441 registreringer i oktober på en femteplass.

Les DNs test av Jaguar I-Pace: En Jaguar for alle forhold

Bruktimporten for elektriske biler økte med omkring ti prosent, til 1094 biler i oktober. Fremdeles henger varebilene etter personbilene, med kun 131 registrerte elektriske varebiler, av totalt 3690 varebiler registrert i oktober.

63 gram i snitt

Norge er på svært god vei til å gruse både våre egne og EUs utslippsmål, da gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler registrert i oktober var på 63 gram per kilometer.

Fremdeles vokser næringsandelen som også inkluderer privatleasing. I oktober var den på 54 prosent. Dieselandelen derimot faller videre. Sist måned hadde 14,2 prosent av alle nyregistrerte personbiler bare dieselmotor, i oktober 2017 var tilsvarende andel på 19,9 prosent. Bensinandelen lå i oktober på 18,7 prosent, mens den i 2017 var på 22,9 prosent.

Hybridandelen faller også. Personbilene med hybriddrift hadde 28,3 prosent markedsandel i oktober i år, mens den i oktober 2017 var 35,8 prosent. Både ladbare og ikke-ladbare hybrider ble det registrert færre av i oktober. Dette skyldes nok også at utvalget er langt mindre enn før, da overgangen til WLTP har gjort at mange ladbare hybridmodeller har forsvunnet fra markedet.

De mest populære bilene i oktober:

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: