Som første produksjonsbil i verden har Bugatti Chiron passert en hastighet på 300 miles i timen, og dermed satt ny verdensrekord for det produsenten selv kaller en «nær-produksjonsbil».

Bilen satte hastighetsrekorden på vanvittige 490,484 km/t på Volkswagen Gruppens høyhastighetstestbane i Ehra-Lessien i Tyskland.

– Bugatti har enda en gang vist hva merket er i stand til. Vi entrer nok en gang ukjent territorium med denne nye rekorden til Chiron. Aldri før har en serieprodusent nådd en slik hastighet. Vårt mål var å være første produsent som nådde den magiske 300 miles i timen-grensen. Vi har nå oppnådd dette, noe som gjør oss, hele vårt team og meg selv, utrolig stolte, sier Bugatti-sjef Stephan Winkelmann.

Du skal ha en bra lang strekning for å komme opp i slike hastigheter. Volkswagen Gruppens testbane i Tyskland er et av få steder det er mulig.
Du skal ha en bra lang strekning for å komme opp i slike hastigheter. Volkswagen Gruppens testbane i Tyskland er et av få steder det er mulig. (Foto: Bugatti)

Rekorden for topphastighet har inntil nå tilhørt svenske Koenigsegg Agera RS, som gjorde 456 km/t i Nevada for noen år siden.

Nå gir Bugatti seg i konkurransen om å oppnå høyest topphastighet.

– Vi har vist mange ganger at vi bygger de raskeste bilene i verden. I fremtiden vil vi fokusere på andre områder, sier Winkelmann.

Chironen som satte rekorden, er en noe modifisert versjon av en produksjonsbil, med blant annet 100 hestekrefter på toppen av de 1500 hestekreftene «standardversjonen» yter. Bilen ble kjørt av Andy Wallace, som i toppfart tilbakela hårreisende 136 meter per sekund.

Det er ikke registrert noen Chiron i Norge, men ett eksemplar av forgjengeren Veyron finnes i Stavanger. I tillegg har den Monaco-baserte investoren Arne Fredly en Chiron som han kan kose seg med på rivieraen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.