Etter fire år i Tesla slutter Pål Simonsen i den amerikanske elbilprodusenten. Simonsen var fra juni 2014 til oktober 2016 sjef for Tesla i Norge. Siden 2016 har han innehatt stillingen som regiondirektør for Nord-Europa.

– Jeg skal gjøre noe helt, helt annet. Jeg skal gjennomføre en drøm jeg har hatt i mange år. Det er ikke noen dramatikk i dette, sier Simonsen til DN.

Forlater bransjen

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland bekrefter overfor DN at Simonsen selv har valgt å forlate selskapet. «Vi er takknemlige for alt han har bidratt med, og ønsker ham alt godt», heter det i en melding fra Tesla. I 2016 hadde Simonsen ifølge skattelistene en skattbar inntekt på 2,4 millioner kroner. Han kom til Tesla fra stillingen som sjef for den norske avdelingen av Nissan.

Simonsen er ikke konkret på hva han skal gjøre, men sier til DN at han nå forlater bilbransjen.

– Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til med teamet. Det har tatt lang tid å bygge opp, men nå er teamet komplett, sier Simonsen.

– Hvordan har det vært så stå i all oppmerksomheten som har vært rundt Tesla?

– Det gjør meg ingenting. Mitt fokus har vært på å løse problemer som ligger foran oss, og å jobbe for kundene våre, sier Simonsen.

– Hva tenker du om at det nå har kommet konkurrenter til Tesla?

– Det er veldig bra. Det har jo vært visjonen for selskapet også. At vi skal gå foran. Det er veldig kult for Jaguar også, sier Simonsen.

Senere i sommer starter leveringene til de 1750 nordmennene som har skrevet kontrakt på Jaguar I-Pace, den første reelle konkurrenten til Teslas elbiler. Tesla-sjef Elon Musk har tidligere sagt at Teslas misjon har vært å gå foran med et mål om å få elektrifisert verdens bilpark.

Tesla omsatte i 2016 for nesten 2,9 milliarder kroner i Norge. Det var omtrent det samme som i 2015. Både i 2016 og 2015 endte regnskapene med et overskudd på 20 millioner før skatt. I 2017 satte Tesla ny rekord i antall biler utlevert, men regnskapene er ennå ikke offentliggjort.

Ny sjef fra BMW

«De nordiske landene er viktige for Tesla, og vi har et forent nordisk team på plass for å hjelpe kundene våre. Vi ser frem til å ønske Jan Oehmicke velkommen som Vice President for Tesla Europa i juli.»

Oehmicke kommer fra en lang karriere i BMW, senest som sjef for BMW Financial Services France.

Så langt i år har Tesla en markedsandel på 4,9 prosent med 3141 registrerte biler i Norge, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det er en økning på 85 prosent fra samme periode i fjor.(Vilkår)