I årsregnskapet for selskapet Tekst og Musikk AS, som står bak den kommersielle virksomheten til Åge Aleksandersen (67), står det at artisten omsatte for 13,2 millioner i 2015 - en liten nedgang fra året før da han tjente inn 14,7 millioner.

Tekst og Musikk AS eies av Åge Aleksandersens kone Torill og hans tre barn - Imre, Line Sofie og Tom. Barna eier 96 prosent av selskapet i form av b-aksjer, men kona eier to a-aksjer, som gir stemme- og utbytterett.

Stabil omsetning

Selskapet hadde et driftsresultat på 112 912 kroner, ned fra 554 848 året før. Lønnskostnadene var på 2,8 millioner kroner - derav 1,2 millioner kroner til kona Torill og snaut 1,6 millioner til Åge Aleksandersen.

LES OGSÅ: Tvang P4 til å spille hans musikk

Omsetningen i selskapet har vært stabil de siste årene, med unntak av toppåret i 2011, da det hadde en samlet inntekt på 22,8 millioner.

Da var Åge Aleksandersen og Sambandet på en omfattende turné med over 50 konserter, i forbindelse med utgivelse av platen «Furet værbitt».

Åge Aleksandersens pressekontakt Kari Thorvik sier til DN at de ikke ønsker å kommentere regnskapet.

De hadde ingen albumutgivelser i 2015, men ga i 2014 ut albumet «Sukker og salt».

For tiden er artisten på turné rundt i Norge. I juni spilte også han og Sambandet den mye omtalte konserten i Londons storstue Royal Albert Hall, som ble beskrevet som den største og mest prestisjetunge konserten i hans liv.

 

Se video:

Trump oppfordrer Russland til å hacke Hillary Clintons e-post
Da en reporter spurte om han nettopp hadde oppfordret en fremmed makt til å hacke en privat epostadresse, ble det ampert.
01:27
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.