Himmelen har vært langt fra skyfri for Bjørn Eidsvågs helikopterselskap Helt Propell. Selskapet ble opprettet i 2011 blant annet fordi Eidsvåg brukte helikopter i sin turnévirksomhet, men siden 2013 har det sakte krasjlandet med underskudd på underskudd.

I 2017 solgte selskapet sitt siste helikopter, og i årsregnskapet for 2018 kom det frem at styret vurderte å avvikle selskapet. Fredag forrige uke gjorde det alvor av planene.

Daglig leder Ole-Petter Berger (63), som også er Bjørn Eidsvågs lydmann, forteller at det ikke lenger var drift i selskapet.

– Det har tidligere vært et selskap som hadde mange helikoptre til utleie. Men etter en turbulent tid med større endringer, er denne virksomheter avsluttet. Formålet har vært kommersiell utleie av helikopter, ikke til Bjørns behov, sier han.

Helikopter fra Frankrike

Til tross for oppløsningen av selskapet, har ikke Eidsvåg trukket seg ut av helikopterbransjen. I mars startet rockepresten opp Underbakke Helikopter 2 As sammen med drosjesjåfør og investor Sverre Underbakke (60) og Ole Petter Berger.

I Brønnøysundregistrene står det oppført at selskapet driver med utleie av luftfartøy og aktiviteter knyttet til dette. Underbakke er majoritetseier med en andel på 51 prosent. Fra før driver han et større selskap knyttet til luftfart.

– Det er et selskap som eier et helt nytt helikopter fra Frankrike. Jeg skulle kjøpe et nytt og trengte investorer. Da ble Bjørn Eidsvåg med.

– Hvordan kjenner dere hverandre?

– Han er fra Sauda og jeg er fra Sand. Så vi er nesten naboer, og har hatt en del kontakt, sier han.

Selskapet eier et lastehelikopteret Airbus H 125 av denne typen.
Selskapet eier et lastehelikopteret Airbus H 125 av denne typen. (Foto: Airbus)

Underbakke forteller at de kjøpte lastehelikopteret Airbus H 125 for 22 millioner kroner. Helikopteret skal leies ut til Nor Aviation på fast basis.

Startet med kamerat

Eidsvågs gamle helikopterselskap Helt Propell har ikke lagt frem regnskap for 2018. I 2017 gikk det med et underskudd på 3,8 millioner kroner. Eidsvåg startet selskapet sammen med den avdøde billedkunstneren Kjell Nupen. De to kameratene eide 67 prosent av selskapet frem til Nupen gikk bort i 2015.

– Min lydmann er pilot. Det gir mange «komme-seg-fort-frem-fordeler» for oss. Nå utvider vi helikopterparken og firmaet, så det har mulighet til å bli litt butikk. Kjell er en venn og flittig bruker, fortalte Eidsvåg til DN i 2011.

De siste årene har investor Oddvar Røysi (79) eid selskapet sammen med Eidsvåg. Musikeren eide selskapet gjennom Quint As. Berger eide 11,11 prosent.

Bjørn Eidsvågs pressekontakt Elise Steffensen sier at musikeren ikke vil kommentere saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.