Siden Nico & Vinz slo igjennom internasjonalt med superhiten «Am I Wrong» i 2014, har osloartistene Nicolay Sereba (25) og Vincent Dery (26) stort sett hatt tilholdssted i Los Angeles i USA.

Regnskapene deres for 2015 ble først klare denne uken, og disse viser at de to tjente godt med penger også i fjor. Totalt satt selskapene Kyillu Music as (Dery) og S. O. D Music as (Sereba) igjen med henholdsvis 2,4 og 2,3 millioner kroner etter skatt. 

De to har hver for seg hatt til sammen rundt 11 millioner kroner i inntekter de siste to årene, med resultater før skatt på rundt 6,5 millioner kroner hver. 

Vil ha tilbake skattepenger

Men i duoens årsregnskaper kommer det også frem at selskapene deres har bokført inntekter fra deres amerikanske selskap Dery Music LLC og Sereba Music LLC i det norske regnskapet i 2014. Selskapene er ifølge offentlige registre under skattejurisdiksjon i staten Delaware, som er populær for selskaper som ønsker mindre innsyn fra offentligheten.

Ifølge de norske regnskapene ble Nico & Vinz «ledet til å tro» at deres norske aksjeselskaper hadde overtatt eierskapet i de amerikanske selskapene, som til da hadde vært eid av de to artistene personlig. Dette skal i ettertid ha vist seg å ikke formelt være klart.

Derfor mener selskapene at de bokførte 2,4 millioner i inntekter feil hver i 2014, og at Dery- og Serebas selskaper i 2014 derfor betalte for mye i skatt til norske myndigheter. Totalt betalte selskapene til de to artistene i underkant av 1,8 millioner kroner i skatt i 2014.

Brudd med manager

Selskapene skriver begge i sine årsregnskaper at «Fordringens verdi er avhengig av at skatteetaten tar anmodning om endring av ligning til følge».

Selskapenes styreleder, advokat Pedro Fasting, sier til DN at han kun vil videreformidle spørsmålene til artistenes management.

– Jeg vil ikke kommentere saken, sier Fasting til DN.

Men onsdag ettermiddag kom nyheten at de to artistene bryter med Amanuel Kidane, som har vært duoens manager siden han spleiset de to i 2009.

 Kidane skriver i en sms til DN at det var planlagt at bruddet ble annonsert onsdag.

– Vi skilles som venner og jeg ønsker alt godt og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer med de andre artistene i stallen vår, skriver Kidane.

Vi skilles som venner
Amanuel Kidane, manager

 DN har ikke mottatt ytterligere svar fra advokat og styreleder Pedro Fasting. DN har også vært i kontakt med artistenes nåværende revisor, Knut Einar Rishovd, som har henvist til Fasting.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.