Med en omsetning på 23,8 millioner kroner i fjor, fordoblet Karpe Diem omsetningen fra fjoråret på 11,9 millioner – som også da markerte rekord.

Også resultatet før skatt på snaut 4,1 millioner kroner er var ny bestenotering for rapduoen, hvis siste toppunkt var i 2013 og et resultat på snaut 3,2 millioner kroner.

Selskapet skriver i årsberetningen at fjoråret mest gikk med til konserter, festivaler og andre arrangementer. Duoen holdt blant annet tre utsolgte konserter på rad i Oslo Spektrum i april i fjor.

DN har forsøkt å komme i kontakt med Karpe Diems manager Silje Larsen Borgan onsdag, uten hell.

Null utbytte – millioner i lønn

Til tross for nye toppunkt i regnskapene, unner ikke 34-åringene seg noe utbytte fra selskapet de eier hver sin halvpart av.

Chirag Rashmikant Patel (34) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (34) under én av tre konserter i Oslo Spektrum i april i fjor.
Chirag Rashmikant Patel (34) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (34) under én av tre konserter i Oslo Spektrum i april i fjor. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Ifølge regnskapet utbetales drøyt 1,2 millioner kroner i lønn til daglig leder Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, mens nærmere 1,4 millioner kroner utbetales til ledende personer i styret – der Chirag Rashmikant Patel er leder og Abdelmaguid er eneste medlem.

Film og nye låter

Populariteten til Karpe Diem skjøt for alvor i været i 2015, da duoen lanserte det omdiskuterte musikkprosjektet «Heisann Montebello».

I fjor ble prosjektet avsluttet på kinolerretet, med lanseringen av musikkfilmen «Adjø Montebello» i desember.

Filmen ble kun vist i fire dager fra torsdag 7. desember til og med søndag 10. desember, og tapetserte kinoplakatene i Oslo og resten av landet.

Totalt solgte filmen over 52.000 billetter de fire dagene filmen var tilgjengelig på kino.

I forbindelse med filmen ble også de to siste låtene i «Heisann Montebello»-prosjektet lansert, singlene «Dup i dup» og «Rett i foret».(Vilkår)