De ansatte i meglerhuset ABG Sundal Collier kan sette av nye 42 millioner kroner i bonuspotten etter årets andre kvartal. I de tre månedene fra april til juni hadde selskapet et driftsresultat på 82 millioner kroner etter driftsinntekter på 226 millioner kroner.

Halv milliard til de ansatte
Bonusutbetalingene er et direkte resultat av hvor godt selskapet gjør det. Hvert kvartal setter selskapet av omtrent halvparten av driftsresultatet til bonuspotten.

Brundtland har vært sjef i ABG siden oktober 2010. Da tok han over topplederposisjonen etter meglernestor og gründer Jan Petter Collier. Etter at bonuspotten for årets andre kvartal er fordelt har Brundtland nå delt ut 498 millioner kroner i bonuser i løpet av sine nesten tre år i sjefsstolen.

I løpet av de siste 12 månedene har bonusutbetalingene vært på 178 millioner kroner.

Som i første kvartal
Bonuspotten i andre kvartal var forøvrig helt identisk med bonusen i årets tre første måneder.

- Andre kvartal representerte en fortsettelse av flere ulike trender som vi observerte over de tre første månedene av året, skriver ABG-sjef Knut Brundtland i kvartalsrapporten fra selskapet som ble lagt frem torsdag.

Han peker samtidig på at flere indikatorer har snudd til en mer positiv utvikling i markeder som USA, Europa og USA. Samtidig viser veksten i fremvoksende markeder som Kina og Brasil tegn til avmatning.

- Dette betyr at det trolig vil bli et skift i oppmerksomheten fra råvarer til ferdigvarer, skriver Brundtland.

Nedgang i inntektene
Han viser til at utviklingen i aksjemarkedet var blandet, med handelsvolumer omtrent på linje med første kvartal. Selskapets handelsavdeling, som inkluderer all megling og trading i annenhåndsmarkedet, hadde inntekter på 129 millioner kroner. I tilsvarende kvartal ifjor var inntektene på 131 millioner kroner.

Investeringsbankvirksomheten, som inkluderer all aktivitet i primærmarkedet og rådgivning, hadde inntekter på 97 millioner kroner i kvartalet. I samme kvartal ifjor var inntektene på 131 millioner kroner.



LES OGSÅ:

Ned, ned, ned i ABG

- Det er en sort flekk på skjermen

- Omtrent som en juletreselger!

- Aksjemeglerne er ikke en døende rase (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.