Nok en gang må toppsjef Knut Brundtland i ABG Sundal Collier konstatere at pilene peker én vei: rett ned.

For både topplinje, bonus, bunnlinje og antall ansatte er kraftig ned sammenlignet med fjoråret. Det eneste som har steget marginalt er selskapets administrasjonskostnader.

For det er ikke tvil om at det er tøffere å drive meglerhus nå, enn i gullårene før finanskrisen. Makroforholdene spiller en stadig større rolle:

- Det globale makrobildet er fortsatt blandet. Det er uklare konsekvenser knyttet til de amerikanske budsjettkuttene, en uklar konklusjon etter det italienske valget. Samtidig har vi Kypros-krisen og spenningene i Nord-Korea, skriver Brundtland i kvartalsrapporten.

- Vi tror at de relativt svakere markedene for aksjer og råvarer er en korreksjon og at at det ikke er noe bevis for et bredere tilbakeslag i den globale økonomien.

I tillegg er det fortsatt lave volumer i aksjer, samt laber interesse for børsnoteringer.

Nå skal meglerhuset prioritere kostnadskutt fremover for å bedre lønnsomheten, samt posisjonere selskapet for neste oppsving.




Les også:
ABG vil tjene penger i begge ender

Grisete lønnsomt i Pareto

Innfører tak på meglerbonuser

Meglerens død

Øker lønnen med 400 prosent

Meglerdøden på Stureplan
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.