- Vi har hatt en volumvekst i 2013, og planlegger en volumvekst i 2014, og det er ingenting som tilsier at vi ikke skal klare det, sier DNB-sjef Rune Bjerke til TDN Finans tirsdag.

Han karakteriserer nedgangen i boligprisene som svak.

- Vi venter at boligprisene skal stabilisere seg og ikke fortsette å falle noe særlig, sier Bjerke.

Det vil ikke være aktuelt å endre på boliglånsrenten for å øke etterspørselen.

- Boliglånsrentene i dag er veldig lave, og det er ingenting i det generelle rentenivået i dag eller fremover som tilsier at det virker negativt på etterspørselen, snarere tvert i mot, sier Bjerke.

Under en presentasjon tirsdag sa Bjerke at banksjefene i Europas største bekymring er de nye kapitalkravene bankene møter.

-Vi er på god vei til å imøtekomme norske myndigheters kapitalkrav, sier Bjerke til TDN Finans.

DNB trenger 40 milliarder pluss mot 2016, ifølge Bjerke, og banken er i rute for å nå målene de presenterte på kapitalmarkedsdagen.

LES OGSÅ:

DNB Kapitalforvaltning: - Veldig mange synes å være svært optimistiske

<b>Rune Bjerke: - Helt uenig med dem som mener en boble snart sprekker</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.