Investorguru Jim Rogers (69) er viden kjent for å helliggjøre råvarer fremfor aksjer slik markedene har utviklet seg de siste årene.

Han er også blant kjendisinvestorene som i lengre tid har vært særdeles positiv til å investere i gull. Men for øyeblikket er han ikke like sikker.

- For mange superoptimister
Etter kraftige fall i gullprisene de siste ukene, maner selv Rogers til forsiktighet. Han tror korreksjonen kan fortsette inn i nyåret.

«Bare vær forsiktig, det er for mange superoptimister (bulls), meg selv inkludert. Men jeg er svært varsom», sier Rogers til CNBC.com.

Gullprisene har steget hvert år de siste tolv årene, den lengste oppgangen på mer enn ni tiår.

Moden for korreksjon
Ifølge Rogers har prisene kun korrigert seg én gang i perioden, under finanskrisen i 2008 da prisen på gullbullioner falt med 32 prosent.

Dette tross i at det for «ting flest» er vanlig med en korreksjon på 30 prosent annethvert år, selv i stigende markeder, påpeker han.

«Gull er overmoden for en passelig korreksjon i hvilken som helst historisk målestokk», sier investoren.

Positiv på lang sikt
Selv har han satt ytterligere gullkjøp på hold. Samtidig har han sikret deler av beholdningen mot videre fall.

Han er imidlertid fortsatt positiv til gull på lengre sikt.

"Om gullprisene faller - håper jeg at jeg smart nok til å kjøpe. Om de faller mye, håper jeg at jeg er smart nok til å kjøpe mye mer", sier han til CNBC.com.

Gullprisen falt til 1,661 dollar unset tirsdag, som er det laveste nivået siden august.

Ifølge markedsaktører CNBC har vært i kontakt med har fremgangen i de amerikanske budsjettsamtalene redusert attraksjonen til gull som en trygg havn blant investorene.

Jim Rogers fikk legendestatus etter at han tjente seg søkkrik sammen med George Soros på 1970-tallet.

Han har siden vært en populær foredragsholder og forfatter av flere bøker om investeringer.

Les også:
Jim Rogers: - Ikke mye grunn til å eie aksjer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.