Riggselskapet Sevan Drilling kan glede seg over nær full utnyttelsesgrad for sine boreenheter "Sevan Driller" og "Sevan Brasil" i august.

"Sevan Driller" hadde en teknisk oppetid på 98,3 prosent i august, opp fra 98,1 prosent i juli, ifølge en melding mandag.

"Sevan Brasil" oppnådde en teknisk oppetid på 100 prosent i august. Enheten har vært på 90 prosent standby-rate siden den ble akseptert til dets Petrobras-kontrakt 24. juli.

Gjentar kjøpsanbefaling
Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie gjentar en kjøpsanbefaling og har et kursmål på 10 kroner på Sevan Drilling, ifølge en fersk oppdatering. Han peker på at utnyttelsesgraden for august var sterk, som ventet.

"Sevan Drilling er fortsatt blant de billigste ultradypvann-boreselskapene med en snittrate på 536.000 dollar", skriver han.

Har begynt å bore
Sevan Drilling har avventet instruksjoner fra Petrobras på å starte boring, og har nå mottatt disse instruksjonene. «Sevan Brasil» begynte boring av dets først brønn 31. august i Santos-bassenget på en vanndybde på 1.800 meter.

Bygging etter plan
Byggingen av rigg nummer tre går i henhold til plan og nådde 49 prosent ferdigstillelse i august.

Også byggingen av rigg nummer fire går som planlagt, og den nådde en ferdigstillelsesgrad på 34 prosent i august.

Sevan Drilling var opp 1,6 prosent til 6,21 kroner på Oslo Børs mandag.

Les også:
Sevan Drilling har mindre enn 300 mill. i kontanter

Sevan Drilling i midlertidig brudd med lånebetingelsene

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.