Statens pensjonsfond Utland, forvaltet av Norges Bank Investment Management (NBIM), har kjøpt 50 prosent prosent av en logistikkportefølje bestående av åtte eiendommer i Storbritannia, Polen og Frankrike. Det kommer frem i en melding tirsdag.

Kjøpet er gjort gjennom partnerskapet med Prologis og eiendommene ble overtatt 12. mai 2015. NBIM betalte 155 millioner euro, tilsvarende rundt 1,3 milliarder kroner, for andelen på 50 prosent.

Eiendommene er verdsatt til totalt 310 millioner euro, tilsvarende rundt 2,6 milliarder kroner. Transaksjonen inkluderte ikke gjeld, og ingen finansiering var involvert.

NBIM kjøpte andelen i porteføljen av Prologis, som tidligere eide 100 prosent.

Porteføljen består av åtte eiendommer med et samlet utleieareal på 260 130 kvadratmeter. Eiendommene befinner seg i byene Daventry, Minworth og Kettering i Storbritannia, i Vémars i Frankrike og i Wroclaw i Polen.

Prologis vil fortsette å ha ansvaret for forvaltningen av eiendommene på vegne av partnerskapet.

Les også på DN.no:

Tallet ingen våget å tro på

Telenor-toppen: - Det har egentlig vært en kjempevekst i den norske virksomheten

Dette kan tvinge Hellas' statsminister til nyvalg

Oppkjøp sender Agasti til himmels

Se DNTV: Derfor mener Støre det er greit med kull på Svalbard, men ikke i Oljefondet

Derfor mener Støre det er greit med kull på Svalbard, men ikke i Oljefondet
I episode 5 av Alstadheim, forklarer Jonas Gahr Støre hvorfor kulldrift skal fortsette på Svalbard.
04:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.