Telenor har mål om flat ebitda-vekst i den norske virksomheten i 2015, dette representerer en svært god underliggende vekst for selskapet ettersom selskapet har mistet roaming-inntekter fra Tele2.

Det sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor under selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

- Det har egentlig vært en kjempevekst i den norske virksomheten, fordi vi kompenserer fullt ut for konsekvensene hos oss av at TeliaSonera kjøper Tele2 Norge og med det flytter 500 millioner kroner i ebitda fra oss til dem, sier han.

Nok reklame

Baksaas sier at dette viser veksten i det norske markedet.

- Jeg merker meg at en del er skuffet over at det er avtagende vekst, men jeg mener det egentlig er fenomenalt bra at virksomhetens egen retail-virksomhet klarer å kompensere for det som egentlig er en naturlig konsekvens av et oppkjøp, sier han.

Telenor tilskriver veksten i stor grad til økt databruk.

- Prispresset på data i Norge kommer til å fortsette, men vi har en stor markedsandel og det beste nettverket særlig i distriktene, sier han, og viser også til at selskapet ser en vekst i databruken på 125 prosent år over år i andre kvartal.

-Prisene settes i konkurranse og Norge er et av de landene i Europa hvor man klarer å ta ut en inntektsvekst i parallell med bruksveksten på data, det har man aldri klart i Danmark, sier Baksaas.

Selskapet møter nye konkurrenter i det norske markedet, men ser ikke behov for å øke markedsføringen nevneverdig.

-Jeg tror vi kan si at det er nok reklame for tiden, sier Baksaas.​

Les også: Svake tall fra motivasjonsguru

Testet «englenes» kostholds- og treningsregime - fikk sjokk

Kan «hacke» bilen og styre den rett i grøfta med deg inni  

Tren deg sterk på fem minutter:

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.