Investor og hotelleier Petter Stordalen kraftig forbedret driftsmarginen i sitt eiendomsselskap Home Invest ifjor. Men, det er flere skår i gleden.

Driftsresultatet justert for engangseffekter mer enn doblet seg, fra 297 millioner kroner i 2013, til 653 millioner kroner i 2014, ifølge en melding fredag.

- Nordic Choice Hotels vokser og Home Properties har høy aktivitet på eiendomssiden. Nå er vi godt rigget for å fortsette veksten og 2015 ser ut til å bli et godt år, sier Stordalen i en kommentar i meldingen.

Driftsinntektene spretter også opp (se tabell). En betydelig del av økningen skriver seg fra 7 nye hotellåpninger i 2014 og gevinst ved salg av elleve eiendommer i Home Properties AB, opplyser selskapet.

Bunnlinjen er imidlertid trist lesning. 

I resultatet ligger et betydelig urealisert tap relatert til rentesikringsavtaler inngått av morselskapet Home Invest AS og en ekstraordinær nedskrivning av merverdier på eiendom, fremgår det.

- Resultater viser at den underliggende driften har vært i positiv utvikling, men at resultatet tynges av rentesikring og engangsutgifter, sier Stordalen.

Med åpningen av ni nye hoteller i 2015 vil ytterligere vekst prege selskapet også de neste årene, ifølge investoren. I tillegg skal eksisterende hotelleinedommer oppgraderes for én milliard kroner de neste tre årene.

Home Invest AS er gjennom døtrene Nordic Choice Hospitality Group AS (Nordic Choice Hotels) og det svenske Home Properties AB en av Nordens største selskaper innen hotelldrift og en betydelig aktør som eiendomsbesitter og forvalter av hotelleiendom.

 

Les også:
Saftig pris for lavpriskjede  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.