Partene undertegnet avtalen i Shanghai onsdag, i forbindelse med Russlands president Vladimir Putins besøk i Kina.

Det anslås at avtalen er verdt rundt over 2.300 milliarder norske kroner. Til sammenligning passerte det norske oljefondet 5.000 milliarder kroner 2. desember i fjor.

Partene har imidlertid ikke gått ut med hvilken pris de ble enige om for avtalen. Spørsmålet om pris skal ha vært grunnen til at forhandlingene ikke kom i mål tidligere tirsdag.

Avtalen innebærer trolig at Russland skal levere 38 milliarder kubikkmeter gass igjennom et nytt gassrør som knytter de to landene sammen.

Putin er i Kina for å møte president Xi Jinping og for å delta på Konferansen om samkvem og tillitsskapende tiltak i Asia (CICA).

Financial Times og The Wall Street Journal meldte tidligere onsdag at Russland og Kina ikke ville komme til enighet rundt en gassavtale under Putins besøk i Kina.

Russiske medier og Putin selv har flere ganger sagt at en gassavtale, som det har vært forhandlet om i mer enn ti år, ville bli signert under statsbesøket.

Russland har tidligere også sagt at forhandles om gassleveranser i 30 år til en verdi på over 450 milliarder dollar. Ifølge Interfax er verdien på dagens kontrakt på rundt 400 milliarder dollar, melder TDN Finans.

Les også:
Kjempeløft i bankenes overskudd
Goldman Sachs vil kvitte seg med metaller  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.