Troms Krafts styreleder Inge K. Hansen nekter å betale ekstraregningen på 14,1 millioner kroner som gransker Leiv L Nergaard har sendt ham, skriver Dagens Næringsliv i sin torsdagsutgave

Det er to av norsk næringslivs tungvektere som nå barker sammen i honorarkrangel.

Nergaard har sammen med kolleger i Norscan Partners og advokatfirmaet Grette fakturert tilsammen 44,1 millioner kroner for den 15 måneder lange jobben med å granske Troms Kraft. Granskningsrapporten er unntatt offentlighet. Timesatsen til granskerne har vært 4200 kroner. Nergaards andel av honoraret er 6,5 millioner kroner.

Altfor mye, mener Inge K. Hansen. Han mener granskningen maksimalt skulle koste 30 millioner kroner.

- Vi synes dette er vanvittig mye penger å betale i en situasjon der selskapet er i en utfordrende situasjon. Vi kommer til å kjempe med nebb og klør mot dette, sier styreleder Inge K. Hansen til DN.

Skriftlig garanti
Blant annet vises det til at granskene både overfor tingretten har skriftlig forsikret om at regningen maksimalt ville bli på 30 millioner.

Granskeren Leiv L. Nergaard mener det er ekstraordinære forhold som gjorde at kostnadene ble høyere enn ventet.

- Det utsagnet kom fra undertegnede i desember basert på omfanget av elektronisk materiale og arbeid med det. Og det håndterte vi som planlagt. Det som førte til høyere kostnader var momenter som ikke var synlige i det materialet vi hadde i desember, sier Nergaard.

Rettsdommer Sverre Martens skriver i en epost at han tar sikte på å fastsette granskernes honorar sent i neste uke eller i uten deretter.

Les hele saken i torsdagens utgave av Dagens Næringsliv på papir, nettbrett eller som e-avis.

Les også:

<b>Skal ha fått 83 mill. for tapping</b>

<b>Økokrim etterforsker Troms Kraft </b>

<b>Sammenligner milliardhandel med kjøp av bil</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.