Etter den ekstraordinære generalforsamlingen til lakseselskapet Morpol gikk Thorhild Widvey med en utstrakt hånd mot hovedeier og administrerende direktør Jerzy Malek, skriver Dagens Næringsliv.

Det til tross for at Malek i september sa at den tidligere olje- og energiministeren var en Judas, en løgner og uten ære – og at hun attpåtil var en gammel dame. Malek sa da at aldergrensen for kvinner i styret burde være 45 år.

Les også: - De oppførte seg som husmødre og barn

- Godt fornøyd
På torsdag bestemte aksjonærene med overveldende flertall å vrake 55-åringen Thorhild Widvey og 63-åringen Elbjørg Gui Standal fra styret. Inn kommer i stedet Marianne E. Johnsen (48) – datter av tidligere Statoil-sjef Arve Johnsen – og Teresa Sienkiewicz (47). 30-åringen Mionica Grolewska er den eneste fra spinnesiden som får fornyet tillit.

- Jeg er godt fornøyd med det nye styret, sier Malek til DN etter avstemningen.

Han fremholder imidlertid at aldersgrensen bare var ment som en "fleip" fra hans side.

Beklager ikke
Å beklage uttalelsene sine overfor Widvey og Standal kommer ikke på tale, fastslår Marek.

- Nei, det trenger jeg ikke. Forretningslivet er hardt. Hun påtok seg et verv. Og jeg skjønner ikke bakgrunnen for konflikten. Hvis jeg hadde skjønt den, vil jeg kanskje beklaget, sier Marek.

Widvey ønsker ikke å kommentere krangelen overfor DN. Hun sier hun gjerne skulle fortsatt som styreleder, men ønsker det nye styret lykke til. Det skal ledes av den danske Ebbe Pelle Jacobsen (62), som har bakgrunn fra blant annet møbelindustrien. Snittalderen i det nye styret øker forøvrig fra tidligere 50 til 51 år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.