Støvet etter Iphone 6-lanseringen har knapt rukket å legge seg før Apple igjen inviterer til lansering.  16. oktober skal selskapet holde et arrangement hvor de skal vise frem sine nyeste nettbrett, samt muligens nye stasjonære pc-er.

Rykter og lekkasjer går normalt sammen med Apple som sugefisk på en hval. Også denne gangen har mer og mindre troverdige lekkasjer kommet til overflaten.

Nettstedet The Michael Report har publisert en tilsynelatende troverdig oversikt over lekkede spesifikasjoner for nettbrettet «Ipad Air 2» og «Ipad Mini 3». Kildene skal være Apple-ansatte, skriver nettstedet som har valgt å ikke publisere bilder av hensyn til kildenes identitet.

Laminert skjerm

En veldig synlig endring vil komme i skjermene på de nye nettbrettene ved at skjerm, berøringssensorer og beskyttelsesglass ligger i en og samme komponent. Dette er ikke en ny teknologi, men det er første gang det blir gjort på Ipad. Dette betyr tynnere skjermer, noe skarpere bilde, videre innsynsvinkel og antakelig mindre gjenskinn i skjermen.

Verdens tynneste?

Designen er tilsynelatende uendret, men den nye skjermen gjør Ipad Air 2 inntil en halv millimeter tynnere enn Ipad Air. Ifølge The Michael Report skal Ipad Air 2 muligens markedsføres som verdens tynneste nettbrett, noe som betyr at den må være tynnere enn Dells Venue 8-nettbrett som er bare seks millimeter tykt. Sony Xperia Z3, som ikke er på markedet ennå, er 6,4 millimeter tykt.

Høyttalerne på de nye nettbrettene skal være lik høyttalerne på Iphone 6, det vil si én rad med høyttalere i stedet for to. Jeg skulle gjerne sett at Apple bygde inn høyttalerne i fronten av nettbettet, men en på hver side av skjermen. Dette gir vesentlig bedre lyd når man ser film og spiller.

Videre har Apple valgt å fjerne den karakteristiske bryteren for å skifte mellom lyd- og stillemodus. I likhet med Iphone 6 blir også volumknappene mindre fremtredende.

Fargen gull blir tilgjengelig.

Fingerskanning

De nye nettbrettene skal ifølge lekkasjen ha fått fingerskanner som kan brukes til å låse opp nettbrettet og identifisere brukeren ved nedlasting av apper og kjøp. Det er usikkert om man kan ha ulike brukerprofiler på brettene, slik Android-brettene nå tilbyr.

De nye brettene skal også få kontaktløs sender som kan brukes til kontaktløs betaling. Et 10-tommers nettbrett virker ikke som et veldig praktisk betalingsmiddel, og praktisk bruk er noe Apple er opptatte av. Dette punktet virker derfor noe mindre sannsynlig enn de andre.

Ifølge kildene skal de nye nettbrettene allerede være satt i produksjon, så lansering kan komme kort tid etter avdukingen 16. oktober.

Les også:
Norsk selskap lover ultralyd-mobiler i 2015
Er dette grunnen til at Windows 9 aldri kom?
Viaplay utvider barne-tv-tilbudet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.