Nykommeren Marked.no er blitt tilført kapital to ganger siden oppstarten for et knapt år siden. Nå trengs det mer penger.

– Vi kommer til å tilføre likviditet fremover for å sikre videreutvikling. Hvor lenge selskapet er avhengig av kapitaltilførsel, er avhengig av utviklingen. Vi vil i alle fall trenge neste år for å stå på egne bein, sier Ole Vinje som er konstituert som sjef for nettmatselskapet.

Stein Erik Hagen og familien er største eier i Marked.no gjennom netthandelselskapet Komplett med en eierandel på 42 prosent.

Som en stor Rema-butikk

Vinje opplyser at omsetningen inneværende år ikke vil overstige 100 millioner kroner. Det tilsvarer årsomsetningen på en stor Rema-butikk.

Nykommeren i nettmatmarkedet ble lansert i januar. I mai skrev DN at Marked.nos omsetning må passere en milliard for at selskapet skal være lønnsomt.

Les også: Møter tøff konkurranse dnPlus  

Den opprinnelige planen var at Marked.no skulle opp i en omsetning på 200–300 millioner kroner i sitt første fulle driftsår og tosifret antall millioner i underskudd.

– Jeg vil si at vi har vært i en betafase helt frem til sommeren. Først over sommeren har løsningen kommet på plass og vi kunne trykke til hardere på markedsføringen, sier Vinje.

Vinje overtok som konstituert leder for en knapp måned siden etter at Ole Petter Wie trakk seg på dagen.

Les også: Dagligvaretopp trekker seg umiddelbart

Nå er han er spent på hvordan høstmånedene vil slå ut.

– Når tror du at Marked.no vil være lønnsom?

– Nå skal vi bygge volumer. Det tar lenger tid for at plattformen og infrastrukturen kaster av seg, så hele planen forskyver seg.

– Vil det bli endringer på eiersiden eller blir alle dagens eiere med videre?

– Den diskusjonen har vi ikke hatt ennå. Den står på agendaen.

Stein Erik Hagen lot sønnen Carl Erik (da ni år) klippe snoren da Rimi-butikk nummer 500 ble åpnet i Bergen i 1998. Foto: Marit Hommedal/
Stein Erik Hagen lot sønnen Carl Erik (da ni år) klippe snoren da Rimi-butikk nummer 500 ble åpnet i Bergen i 1998. Foto: Marit Hommedal/ (Foto: NTB scanpix)

Lavere bemanning

I tillegg til Stein Erik Hagens netthandelsselskap Komplett er også Sundt-familien  (30 prosent), Klaveness Marine Finance (17 prosent), Ole Vinjes selskap Vincon (5 prosent) og avgått leder Ole Petter Wie Zegato (5 prosent) inne på eiersiden.

– Føler du et press fra Stein Erik Hagen for å oppnå lønnsomhet raskt?

– Eiere vil alltid ha fremdrift. Vi har en god og konstruktiv dialog.

Les også:
Nettmataktør oppgitt over kjedemakt dnPlus  

Skal kapre søndagshandlerne dnPlus

Marked.no har gjort noen justeringer i bemanningen.

– Ut fra den opprinnelige planen har vi lavere volum og dermed er det behov for færre plukkere.

Kolonial snakker med investorer

Også konkurrenten Kolonial.no som er drevet frem av en gruppe gründere trenger løpende kapitaltilførsel.

Karl Alveng Munthe-Kaas bekrefter at eierne snakker med potensielle investorer, men vil ikke kommentere om det er aktuelt å hente inn mer kapital nå.

– Rent generelt kan jeg si at vi ikke har problemer med å skaffe finansiering.

I en tidlig fase la de ti gründerne vekt på at de ikke skulle la seg utvanne ettersom selskapsverdien var lav.

Les også: Meny starter netthandel dnPlus

Etter hvert som selskapet fikk fart på veksten og verdsettelsen på selskapet økte er finansielle investorer som Alliance Venture Spring og oppkjøpsselskapet Verdane Capital kommet inn på eiersiden. I tillegg til de finansielle investorene har Rema, som også er leverandør, kommet inn med en eierpost på 10 prosent.

Nå omsetter Kolonial.no for 11 millioner i uken. Selskapet var i mars i  mars i fjor verdsatt til 200 millioner kroner.

Alt om statsbudsjettet 2017

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: