Next Biometrics har gått som en rakett på Oslo Børs de siste to ukene. Etter at selskapet fikk på plass 120 millioner kroner i egenkapital fredag 9. september har aksjekursen steget hele 214 prosent.

Bare i løpet av onsdagens handel har aksjen steget rundt 15 prosent. Oppgangen kommer etter en melding der selskapet lover å avsløre navnet på kunden som skal bruke selskapets teknologi i nye produkter. Hvem kunden er og hvilke produkter det er snakk om vil bli presentert i en webcast tirsdag 27. oktober klokken 0845, opplyser selskapet i en melding.

Selv omtaler Next Biometrics kunden som selskapets første toppkunde - en såkalt «tier-1»-kunde.

Next lager fingeravtrykksteknologi som etter selskapets eget utsagn er betydelig billigere å produsere enn konkurrentenes teknologi. Fingeravtrykksleserne kan for eksempel brukes på smarttelefoner, nettbrett, pc-er, dørlåser og i timeregistreringssystemer.

Les også:

Norsk oljeteknologi til himmels på Nasdaq-børsen

Asia i dag: - De er for optimistiske

Se DNtv:  Dette ble årets vinner av DNs firmabiltest

Årets vinner, Peugeot 308
Peugeot 308 er vinner av årets viktigste firmabiltest
01:09
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.