Fallet i oljeprisene går hardt utover inntektene til det oljeavhengige landet. Over 90 prosent av Nigerias inntekter i utenlandsk valuta kommer fra salg av olje.

– Siden toppen i september i fjor, har oljeinntektene gått bratt nedover, heter det i en månedlig rapport fra det statlige oljeselskapet NNPC. Rapporten er en del av et initiativ fra NNPCs nye sjef Ibe Kachikwu, som ønsker mer åpenhet om selskapets drift og finanser. Selskapet har i flere tiår fått kritikk for manglende gjennomsiktighet, og det har vært mange beskyldninger om korrupsjon og dårlig ledelse.

Kachikwu, som kom fra en toppjobb i Exxon, ble ansatt kort tid etter at president Muhammadu Buhari kom til makten og sparket den forrige NNPC-sjefen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: OPEC-sjefer tror på «bedre balanse» i oljemarkedet

 
Oljeanalytiker: - Opec får aldri den samme kontrollen igjen