Det opplyser Kungliga Vetenskapsakademien under en pressekonferanse i Stockholm mandag.

Deaton får prisen for sine analyser av forbruk, fattigdom og velferd, opplyser Kungliga Vetenskapsakademien. Den britiske økonomen er ansatt ved Princeton-universitetet i USA.

Prisen omtales gjerne som nobelprisen i økonomi, men heter offisielt Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel.

Nobelkomitéen sier dette om Deaton:

«For å designe en økonomisk politikk som fremmer velferd og reduserer fattigdom, må vi først forstå individuelle forbruksvalg. Det har Angus Deaton forsterket forståelsen sin av mer enn noen annen».

Fredag i forrige uke ble det kjent at årets fredsprisvinner er Den tunisiske dialogkvartetten. Prisen tildeles for bidraget til å bygge demokrati i Tunisia i etterkant av jasminrevolusjonen i 2011.

 

Les også: Hermanrud traff planken

Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen

Ny konsernledelse i Telenor: Tre av 21 er kvinner

 

Se også:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.