- Normalt kommenterer vi av ulike årsaker ikke kundeforhold. I denne saken ser vi oss nødt til å gjøre et unntak, fordi Stanghelle videreformidler og gir ytterligere autoritet til ubekreftede rykter om at vi bryter vårt og bransjens etiske regelverk, skriver First House-leder Per Høiby i en pressemelding.

Bakgrunnen er at Harald Stanghelle i Aftenposten har gått langt i å antyde at Kina, med hjelp fra First House, står bak angrepene på Nobel-komiteens leder Thorbjørn Jagland før nye medlemmer skal utnevnes til høsten.

- Det er ikke riktig at vi har Kina som kunde. Vi har ikke oppdrag som beskrevet i Stanghelles artikkel, skriver Høiby videre.

Stanghelles artikkel følger i kjølvannet av et innlegg og en artikkel i Dagens Næringsliv i forrige uke. Der fremkom det at den norske ambassadøren i USA fikk en overhaling da Barack Obama ble tildelt Nobels fredspris i 2009.

Fikk overhaling av Obamas stabssjef

Vær Varsom-plakaten

First House-lederen mener det er alvorlig at Aftenposten videreformidler det som omtales som ubekreftede rykter og etter Høibys oppfatning gir dem et autoritativt preg og sprer dem ytterligere. First House skal heller ikke ha blitt kontaktet før Aftenposten publiserte sin artikkel.

- Det er etter vår mening et klart brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.14 om at den som utsettes for sterke beskyldninger skal ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger, fortsetter Høiby.

Utenkelig

First House viser til det etiske regelverket for kommunikasjonsbransjen og sier det ville vært utenkelig å delta i en debatt i det offentlige rom i forbindelse med et betalt oppdrag uten at det blir opplyst hvem som er oppdragsgiver.

Les også:
USA gir irsk Norwegian-støtte kald skulder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.