Nordic Mining-aksjen stiger over 50 prosent på Oslo Børs.

Oppgangen kommer etter at regjeringen har gitt selskapet grønt lys for å starte gruvedrift i Engebøfjellet i Naustdal og Askvoll.

Utslippstillatelsen kommer til tross for at Miljødirektoratet har advart mot sjødeponiet. Både miljøbevegelsen og miljøpartier på Stortinget – deriblant regjeringens støtteparti Venstre – har bedt regjeringen si nei til planene, ifølge NTB.

Tidligste produksjonsstart for Nordic Minings Engebø-prosjekt er om fire år:

- Dette er en milepæl for Nordic Mining. Nå skal vi skynde oss langsomt mye arbeid og utredning gjenstår, sa administrerende direktør Ivar Fossum i Nordic Mining under en pressekonferanse fredag, ifølge TDN Finans.

Investeringene i selve anleggene ventes å bli to milliarder kroner.

Finansdirektør Lars K. Grøndahl sier til TDN finans at selskapet ikke har tilstrekkelige midler til utbyggingen i dag, og at selskapet nå vil utrede mulighetene for dette.

-Det har vært vanskelig å snakke med investorer når tillatelsene ikke har vært på plass, men nå åpner det seg muligheter. Vi holder alle muligheter åpne, sier han.

Aksjen er opp 53,3 prosent til 1,4 kroner.

Oslo Børs er ned 0,47 prosent 656,8 poeng.

Les også: Regjeringen gir grønt lys til omstridt gruveprosjekt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.