«Bad hair day? 15 prosent rabatt på herreklipp i hele april», sto det på plakaten som var prydet av et stort bilde av den nordkoreanske lederens karakteristiske frisyre: kort i nakken og på sidene.

Mo Nabbach sier to tjenestemenn fra diktaturets ambassade i den britiske hovedstaden tok bilder og beordret ham til å fjerne den «respektløse» plakaten.

– Jeg fortalte dem at dette er England, ikke Nord-Korea, og at de fikk komme tilbake med advokat, sier Nabbach til avisen Evening Standard.

– De to karene gikk i dress og var veldig alvorlige. Det var veldig truende.

Politiet bekrefter at de ble tilkalt og snakket med begge parter, uten at noe lovbrudd ble registrert. Nabbach har siden tatt ned plakaten.

Ambassaden, som ligger et par kilometer unna frisørsalongen, har ikke kommentert saken. Kim-dynastiet har styrt Nord-Korea med jernhånd i over 60 år. Personkulten rundt de tre generasjonene med ledere er sterk, og det antas at Kims frisyre, som ligner på farfarens Kim Il-sungs sveis, er et bevisst valg for å knytte dagens leder til den evige leder som grunnla den totalitære staten.

LES OGSÅ:

Taktikken som sikret rekordkontrakten

- Mer enn dobbelt så stor som ventet

Statoil-topp: - Business as usual i Russland

Eurosonen leverer handelsoverskudd som ventet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.