Nordea Norge venter tap på enkeltengasjementer i Norge relatert til olje- og offshorevirksomheten, men er ikke bekymret for utlånstapene i Nordea Norge som helhet.

Det sier Head of Wealth Management Gunn Wærsted i Nordea Norge onsdag.

Wærsted viser til at tapsavsetningene i Norge, justert for teknisk justering mellom landene, var 18 basispunkter. Hun venter tap på enkeltengasjementer, men er samlet sett ikke bekymret.

-Vi gjør kollektive avsetninger innen olje og offshore. Det er ingen tvil om at kredittkvaliteten her har gått ned, og vi får en effekt av lavere kredittrating. Men for Norge som helhet er det ingen bekymringsfull utvikling på tapssiden, sier Wærsted.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Oljepionér barberer investeringene

DNB vil åpne for netthandel med Vipps

Kongsberg-gruppen bytter toppsjef

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.