Igår ettermiddag sendte Nordea over en pressemelding til Dagens Næringsliv hvor det fremgår at Nordea-direktør Anne Stärk-Johansen fratrer stillingen som leder for bankvirksomheten. I pressemeldingen skriver Nordea følgende:

«Bakgrunnen for at hun trekker seg er belastningen på banken og familien i forbindelse med rettssaken mot ektemannen, og avisoppslagene i sakens anledning. Den pågående rettssaken har ikke noe å gjøre med banken eller hennes stilling der. Hun velger likevel å trekke seg på grunn av dette.

- Det har blitt en for stor påkjenning for meg å fortsette i den posisjon jeg har i konsernet. Det beste for banken, for meg selv og for min familie er at jeg fristilles fra min stilling, sier Anne Stärk-Johansen. Hun vil gå over i en intern stilling innen forretningsutvikling fra 1. januar 2011.

Les: Nistad-penger havnet hos Nordea-direktør

Takker for innsatsen
- Vi takker Anne for den innsatsen hun har gjort for bankvirksomheten i Norge. Det står respekt av det valget hun nå har tatt, og vi starter derfor omgående arbeidet med å finne en etterfølger, sier Gunn Wærsted, landsjef i Norge.»

Hverken Anne Stärk-Johansen eller Nordea-sjef Gunn Wærsted har ytterligere kommentarer, opplyser Nordeas informasjonssjef Thomas Sevang.

Knut Stärk-Johansen, ektemannen til Anne Stärk-Johansen, reiser flengende kritikk av DN i forbindelse med konens fratreden. Knut Stärk-Johansen er tiltalt i den såkalte Fortuna-saken som nå pågår i Oslo tingrett.

- Ensidig og brutal
«Det er med beklagelse og tristhet jeg konstaterer at min kone nå fratrer sin stilling som konserndirektør i Nordea Norge. Hun gjør dette på bakgrunn av flere artikler i DN, som har omhandlet rettssaken som foregår mot meg i Oslo tingrett. Hverken rettssaken eller anklagene er rettet mot henne.

DN har stilt spørsmål ved noen transaksjoner som er besvart og behørig dokumentert gjennom mine forkl#229er for tingretten. Avisen har imidlertid ikke vært opptatt av å bringe helheten rundt disse transaksjonene frem til leserne. DN var ikke tilstede i tingretten i noen av de seks dagene jeg avga forkl#229.

Jeg tar avstand fra så ensidig og brutal journalistikk som DN har utøvd i denne saken, og håper ingen andre uskyldige vil måtte rammes på denne måten.», skriver Knut Stärk-Johansen blant annet i en e-post til avisen.

- Løpende orientert
Nordea har tidligere uttalt at Anne Stärk-Johansen har vært transparent og holdt bankens ledelse løpende orientert. Igår ettermiddag sa Nordeas informasjonssjef Thomas Sevang dette:

- Banken har sånn sett blitt løpende orientert. Men nå har hun valgt å trekke seg. Det er en avgjørelse vi respekterer, sier Sevang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.