Natt til onsdag fikk alle Nordea-kunder som hadde hatt utenlandstransaksjoner og/eller handlet på nett med Visa 6.-7. oktober trukket beløpet to ganger.

Det meldte VG igår.

Nordea lovte igår at kundene som hadde blitt belastet dobbelt skulle få pengene tilbake i løpet av dagen.

Men i stedet har Nordea belastet de samme kundene feilaktig en tredje gang.

- Belastet enda en gang

- Jeg skulle sjekke idag at at pengene som ble dobbelttrukket var tilbake på konto, men så istedet at jeg var belastet enda en gang, sier Nordea-kunde Vegard Simensen til Dagens Næringsliv.

Han brukte kortet i utlandet i helgen.

- Det er riktig at vi når vi skulle tilbakeføre feilen har vi gjort en ny feil og istedet trukket samme beløp igjen. Det beklager vi på det sterkeste og jobber på spreng for å få tilbakeført pengene, sier kommunikasjonssjef Unni Strømstad i Nordea.

Nordea opplyser at det var en manuell feil.

I Norge gjelder det kunder som har brukt Visa-kortet sitt i utlandet eller handlet med det på nett.

Dette gjelder Visa-transaksjoner som ble ført 6.-7.oktober, men selve varehandelen kan ha skjedd uken i forkant fordi det ofte er en forsinkelse fra når utenlands- eller netthandelen gjøres, til den føres i banken, opplyser Strømstad.

Ifølge Nordea omfatter feilen rundt 200.000 varehandler for norske kunder.

- Det er altså ikke nødvendigvis 200.000 kunder, men det er mange kunder, sier Strømstad.

- Heldigvis har jeg penger på konto, men for de som som nå sitter igjen med lite penger er jo dette forferdelig, sier Simensen.

Vet ikke når pengene er tilbake

- Tallet kunden henviser til gjelder Sverige, hvor dette gjaldt all handel med Visa-kort, sier Strømstad.

- Hvordan skjedde feilien?

- Det vi vet er at feilen oppsto når vi skulle rette opp den andre feilen. Altså at man har rett og slett trukket, i stedet for tilbakeføre.

- Når er pengene tilbake på konto?

- Vi vil forsøke å gjøre feilrettingen så fort som mulig, men kan ikke si noe eksakt ennå. Vi må bare beklage på det sterkeste overfor disse kundene dette gjelder og de ulempene det medfører for dem, sier Strømstad.

Les flere saker:
Ingen bud på omstridt villa

– Vi sitter med åpen munn og tenker; hva i all verden?  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.