Nordea fikk et driftsresultat på 935 millioner euro, som tilsvarer 7,7 milliarder norske kroner i andre kvartal 2014, mot 1.048 millioner euro i samme periode året før, omtrent 8,7 milliarder kroner.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et driftsresultat på 884 millioner euro i kvartalet, som tilsvarer 7,3 milliarder kroner.

Driftsresultatet ekskludert eksklusive restruktureringskostnader endte på 1.125 millioner euro, eller 9,3 milliarder norske kroner.

Nordeas driftsinntekter endre på 2.456 millioner euro i andre kvartal i år. Det tilsvarer 20,3 milliarder kroner, og er en nedgang fra fjorårets driftsinntekter i andre kvartal endte på 2.490 millioner euro, eller 20,6 milliarder kroner.

Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport torsdag, der nøkkeltallene for videreført virksomhet regnes etter salget av bank,finansierings- og livsforsikringsvirksomheten i Polen.

Netto renteinntekter kom på 1.368 millioner euro, litt under fjorårets andre kvartal. I 2013 var netto renteinntekter på 1.391 millioner euro, eller 11,5 milliarder kroner.

Banken tapte 135 millioner euro på utlån andre kvartal i år, som tilsvarer 1,1 milliarder kroner.

- Tilstrømmingen av nye kunder fortsatte i andre kvartal 2014, og aktiviteten var høy, spesielt på spareområdet og innen rådgivning til bedriftskunder om finansielle løsninger og kapital-markedstransaksjoner. Inntektene er solide, til tross for lav etterspørsel etter lån, lave renter og lav volatilitet, sier konsernsjef i Nordea, Christian Clausen, i en kommentar.

Det risikojusterte resultatet endte på 876 millioner euro, som tilsvarer 7,3 milliarder norske kroner.

- Banksektoren gjennomgår en fullstendig forandring med raskeendringer i kundeatferd i retning av nettbaserte banktjenester ogrådgivning Vi jobber kontinuerlig med å tilpasse oss de nyebehovene for å sikre kundenes tillit til oss som relasjonsbank ogsåi fremtiden, sier Clausen.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Australia avvikler omstridt karbonskatt

Elbilsalget ville stupt uten avgiftsfritaket

Historisk svak lav vekst for kjøpesentrene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.