Nordeas nettsider er utsatt for et dataangrep mandag kveld, bekrefter Nordea overfor DN. Det var E24 som først omtalte at bankens nettsider var nede.

- Vi er utsatt for et angrep på våre åpne sider. Det kan vi bekrefte, sier kommunikasjonsrådgiver Synne Ekrem i Nordea til DN.

Det er kun bankens nettsider som er rammet av angrepet. Nettbank og mobilbank fungerer som normalt, opplyser Ekrem.

- Vi jobber på spreng for å løse problemene, sier Ekrem.

Hun bekrefter at angrepet ligner det banken ble utsatt for før helgen.

Nordea ble i likhet med Swedbank rammet av et angrep også fredag, ifølge NTB. Sidene ble utsatt for et såkalt DDos-angrep som satte sidene ut av spill store deler av dagen.

Swedbank opplyste fredag at personen som sto bak angrepet krevde å få utbetalt et beløp tilsvarende 10.000 dollar i den digitale valutaen bitcoin. Angriperen sa selv til Aftonbladet at han hadde mottatt de 10.000, men det ble benektet av banken.

Det var et overbelastningsangrep personen iverksatte. Det innebærer at bankens server bombarderes med en stor mengde data som til slutt slår ut systemet. Han sa til avisen at han gjorde det fordi han kan.

Les også:

Dette er det dyreste armbåndsuret som noensinne er solgt

Analysesjef: Nå snur det for Kina

Baksaas går ut av Telenor-styrer

Se DNtv: Derfor kan «hipp og trendy» kapselkaffe aldri smake bra

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.