Noreco har plassert 4,3 milliarder nye aksjer til kurs 10 øre.

Det opplyses i en melding fra selskapet onsdag, melder TDN Finans.

Utvanningen er rundt 92 prosent.

Bruttoprovenyet er rundt 430 millioner kroner, og det planlegges en reparasjonsemisjon på inntil 100 millioner kroner. Noreco-aksjen handles uten rett til å delta i reparasjonsemisjonen fra i dag.

- Vi er tilfredse med at investorer har gått med på å bidra på sitt vis til refinansieringen av Noreco. Jeg må imidlertid understreke at dette kun er det første av flere skritt på veien til en vellykket refinansiering av Noreco. Investorene har lovet oss ny egenkapital på flere betingelser, en av dem er at den foreslåtte refinansieringen av obligasjonslån blir vedtatt av obligasjonseierne. Obligasjonseiermøter er innkalt til 5. november, sier konsernsjef Svein Arild Killingland i Noreco i en kommentar.

Arctic Securities, Pareto Securities og Swedbank First Securities var tilretteleggere.

Det vil utstedes en midlertidig ny aksjeklasse - A-aksjer for rask levering av nye aksjer. Disse 138.709.677 A-aksjene vil ha pålydende 3,10 kroner. Disse vil senere automatisk splittes og konverteres til ordinære aksjer i forholdet 31:1, som ventes skje rundt 30. desember.

«I påvente av konverteringen og publisering av et noteringsprospekt vil de nye aksjene bli registrert på et separat ISIN og ikke bli notert på Oslo Børs. Selskapet vil imidlertid søke midlertidig OTC-registrering av A-aksjene som blir utstedt til tegnerne i den rettede emisjonen», heter det.

LES OGSÅ:

Kaster kortene i Noreco

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.