Politiet i Bergen er nå ferdig med å etterforske den såkalte cruisesaken i Bergen. Tidligere bergensordfører Trude Drevland, tidligere havnedirektør Inge Tangerås og skipsreder Torstein Hagen er alle siktet for korrupsjon.

Nå har politiet oversendt sin innstilling til statsadvokaten i Hordaland, som er den som eventuelt må ta ut en tiltale.

DN er kjent med at politiet har innstilt på at det tas ut tiltale om grov korrupsjon mot Drevland og tiltale om korrupsjon mot Tangerås, mens politiet ikke mener det er grunnlag for å tiltale skipsreder Hagen for korrupsjon.

- Vi kan ikke kommentere hva politiet måtte mene, og forholder oss til at statsadvokaten nå skal avgjøre saken. Vi har tiltro til det. Drevland har handlet uten noen vinningstanke til Bergens beste, sier advokat John Christian Elden, som forsvarer Drevland.

Tangerås´ advokat har så langt ikke besvart DNs henvendelse.

Torstein Hagens advokat Bjørn Stordrange bekrefter opplysningene om at politiet mener det ikke er grunnlag for å tiltale skipsrederen.

- Dette er i samsvar med hvordan vi har argumentert gjennom hele etterforskningen, sier Stordrange.

Ferdig etterforsket

Politiadvokat Torunn Strand ved Hordaland politidistrikt bekrefter at politiet er ferdig med å etterforske saken.

Hun sier følgende om at det skal være innstilt på tiltale mot Tangerås og Drevland:

- Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Det er ikke opplysninger vi kan gå ut med. Det er interne vurderinger som er oversendt statsadvokaten.

Tur til Venezia

Politiet tok ifjor høst ut siktelse mot Drevland, Hagen og Tangeraas. Bakgrunnen for siktelsen var blant annet at Drevland, sønnen hennes og havnedirektøren ble påspandert en tur til Venezia av reder Torstein Hagen i Viking Ocean Cruises. De ble hentet med Hagens privatfly og fikk også oppholdet på et luksushotell betalt av rederiet. I Venezia skulle de delta i sjøsettingen av cruiseskipet «Viking Star», som Drevland var gudmor for.

Havnesjef Inge Tangerås avgjorde i etterkant av turen at Vågen i Bergen skulle brukes til å døpe cruiseskipet 17. mai i år.

To måneder etter turen engasjerte Drevland seg personlig for at næringsminister Monica Mæland (H) skulle endre regelverket for Norsk internasjonalt skipsregister (NIS), slik at rederen kunne få registrert fire cruiseskip i Norge. NIS-regelverket ble endret.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Disse fondene har best avkastning: Her er årets beste fond dnPlus (+)

Truer Oslo som internasjonalt knutepunkt: Passasjeravgift truer rullebane dnPlus (+)

Sjeiker følte seg lurt av norsk investor: Kjøpte rigg for 40 millioner, solgte til sjeiker for 230 mill dnPlus (+)

- Anbefalt av DNtv:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.