Kapteinen på Balmoral bestemte seg for å avslutte den åtte dager lange turen én dag tidligere enn planlagt etter at diaré og oppkast ødela deler av reisen for mange om bord, skriver Nettavisen og viser til en artikkel i britiske Daily Mail. Noen av passasjerene var så dårlige at de ble holdt i karantene på lugaren.

– Flere ganger om dagen opplyste kapteinen at flere var smittet. Først var det 75. Så var det 150. Det beste anslaget til slutt var over 300, sier passasjer John Trownson. Han forteller om skrekkelige dager om bord.

– En sykepleier som behandlet meg, sier jeg har blitt kraftig angrepet av norovirus og at det vil ta fire dager å komme gjennom det.

En representant for Fred. Olsen-rederiet bekrefter at «en rekke gjester» er rammet av en magesykdom, men sier rederiet aldri opplyser hvor mange som blir syke på deres cruise. Passasjerene er tilbudt avslag i prisen tilsvarende en dag av reisen og 50 prosent rabatt dersom de ønsker å bestille et nytt cruise. Skipet trenger «systematisk rengjøring» før neste cruise.

Les også:
Her er markedene Siv Jensen vil følge med argusøyne
- Man kan ikke sitte og beholde kapasitet i håp om at noe kommer tilbake
- Ikke feigt, men heller ikke modig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.