Statens lånekasse gir støtte til folkehøyskoleelever som spiller dataspill i et helt år.

Ett år med dataspilling, eller e-sport som det kalles, på Buskerud Folkehøgskole koster 87.000 kroner. 40 prosent av lånebeløpet omgjøres til stipend for elevene som fullfører.

Folkehøyskolen med 90 elever fikk i fjor vel 7 millioner kroner i statsstøtte, skriver Aftenposten. Bente Thorsen (Frp) i Stortingets utdanningskomité hadde helst sett at elevene brukte tiden på noe annet.

– Jeg ville ikke anbefalt noen å bruke et år på dette. Jeg ser ikke hva slags utbytte man kan få av det. Jeg synes ikke dette er den rette måten å bruke offentlige penger på, sier hun til avisen.

Skolen hadde i fjor 186 søkere til 16 plasser på e-sportlinjen.

– Dette er ikke snakk om gjennomsnittlige spillere, det er talentfulle ungdommer som spiller på høyeste nivå, sier e-sportsansvarlig i Buskerud Olav Helland.

Rektor Grete Strømsøyen ved skolen understreker at elevene gjør andre ting enn å spille dataspill, de har for eksempel valgfag med fysisk aktivitet.

– Hvis vi skulle oppdage at noen ikke er til å få vekk fra maskinene, da snakker vi med elevene og tar det opp med vår internatleder, understreker hun.

Les også:
Ettroms uten bad til 2 mill.
Jesper (8) og Mie Ingeborg (5) eier aksjer på børsen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.