NHO og NHO Logistikk og Transport er stevnet inn for Arbeidsretten.

I sju måneder har organiserte havnearbeidere vært ute i sympatistreik for boikotten av Risvika terminal utenfor Stavanger. Like lenge har havnearbeiderne vært utestengt fra havna i Tromsø, mens andre har utført lossing og lasting i havna.

– Dette mener vi helt klart er streikebryteri. Våre medlemmer og andre fagorganiserte har ved flere anledninger blokkert lossing og lasting på Hurtigruta for å forhindre dette streikebryteriet, men er jaget bort av politiet. Gjennom søksmålet som er anlagt for Arbeidsretten, vil vi få en avklaring på hvorvidt det foregår streikebryteri i havna og om det er adgang til å benytte arbeidsrettslig boikott etter arbeidstvistloven, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

Les også:
Norges Bank bekrefter: Dette har ingen klart før
Asia i dag: Gullrush for japansk solenergi
Vil bruke euroen som våpen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.