Beløpet er fordelt på om lag 600.000 ulike krav ved utgangen av 2014. Dette er en økning på 2 prosent fra året før, og utgjør totalt omtrent 10 milliarder kroner.

– Vi ser at en del folk som har relativt høy lønn, ikke betaler frivillig. Når vi går til skrittet med tvangstrekk, så kontakter vi arbeidsgiver for å be om trekk i lønn, sier avdelingsdirektør i SI, Berit Bjørkmo til Finansavisen mandag.

I løpet av 2014 ble 4,5 milliarder kroner krevet in via SI.

Ifølge Bjørkmo er det lovbestemt at barnebidrag og erstatning etter straffesaker skal ha prioritet før krav fra private kreditorer. Barnebidrag kommer før NRK-lisens.

– Bøter kommer rett fra politiet til oss, så starter vi med fakturering og purring og hele løypa, forklarer Bjørkmo.

Totalt har Statens innkrevingssentral 35 ulike offentlige oppdragsgivere som inkluderer alt fra innkreving av årsavgift og erstatninger til NRK-lisens og studielån.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Skal redde Kina-børsene fra kollaps

Nå er oljeprisen under 60 dollar

Demper forventningene til atomforhandlinger  

Kjempeflertall for nei-siden

Se DNTV: Her feirer de nei-ledelsen

Her feirer de nei-ledelsen
Gatefest i Aten.
00:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.