Det er vel og bra at Stortinget stemte for at oljefondet skal trekke seg ut av selskaper som har mer enn 30 prosent av sine inntekter fra kull. Det kan bidra til å øke momentumet mot konkret aksjon på klimatoppmøtet i Paris, skriver avisen.

«Men det er et problem. Norge er også Europas største produsent av andre fossile energikilder, og pengene som landet trekker ut av kull, kommer fra over fire tiår med å pumpe olje og gass ut av Nordsjøen», skriver avisa i lederen.

Selv om norske parlamentarikere skulle ha de beste intensjoner, er det vanskelig å unngå en følelse av dobbeltmoral når det gjelder Norges selektive kamp mot dem som står for CO2-utslippene, heter det i lederen.

«Det er rett og slett ikke nok for et land som bidrar med så mye olje og gass i verden offentlig å legge skylden på kull», mener New York Times.

«Uttrekkingen av kull må bare være første skritt, og om Norge ikke er villig til å la sin olje og gass bli under bakken, må Norge i det minste bruke sin store rikdom til å støtte forskning for å bidra til at verden unnslipper avhengigheten av fossilt brensel. Alt fossilt brensel», konkluderer avisa.

Les også:
Ulvøya-perle til salgs - igjen: - Luksusmarkedet er veldig sprekt nå

- Det er ingen lønnsomhet i denne bransjen for tiden
Nå forbereder forretningsmannen Christen Sveaas seg på å legge båter i opplag som følge av oljesmellen.
01:42
Publisert:

- Vi sitter fjetret foran skjermen og tror knapt det vi ser. Nok en gang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.