Aktivitetsindikatoren og innkjøpssjefsindeksen norsk PMI viser et fall fra 48,3 i oktober, til 47,6 i november, ifølge ferske tall fra NIMA – Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk og Danske Bank Norge.

"Etter flere måneder med nedgang kunne norske innkjøpssjefer endelig melde om økt produksjons- og ordreindeks i oktober. Nå ser det imidlertid ut til at november-mørket har lagt en demper på optimismen ved forrige PMI-måling", heter det.

Produksjonsindeksen falt fra 51,2 i oktober til 50,1 i november. Den holder seg fortsatt over det kritiske punktet, 50 som indikerer økt produksjonsaktivitet, påpeker NIMA.

Svein-Egil Hoberg i NIMA.
Svein-Egil Hoberg i NIMA. (Foto: Hege Høpfner)

- Totalindeksen i november ble noe lavere enn i oktober, men den ligger godt over sommerens nivå og gir inntrykk av at nedgangen er brutt, sier NIMA-sjef Svein-Egil Hoberg i NIMA.

Sysselsettingsindeksen falt moderat fra 43,2 i oktober til 42,8 i november. Dermed fortsetter sysselsettingen i industrien å falle, mens produksjonen nå ser ut til å øke.

- Innkjøpslederne melder om fortsatt generell vekst i produksjonen, dog ikke så kraftig vekst som ble rapportert i oktober. De opplever også at sysselsettingen har falt noe. Med økt produksjon gir dette signal om høyere produktivitet i industrien, sier Hoberg.

Norsk PMI, sesongjusterte tall

 

Les også: Asia i dag: Hard landing i Kina? Slik rammes Norge
Avisene på 1-2-3
Statoil selger seg ut av rørledning

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.