Finansdepartementet har besluttet at nivået på det motsykliske kapitalbufferkravet for bankene skal økes fra 1,0 prosent til 1,5 prosent fra 30. juni 2016, i tråd med råd fra Norges Bank.

Det fremgår av en pressemelding fra departementet torsdag.

Dermed øker kravet til bankenes krisebuffer.

«De største norske bankene ligger godt an til å møte kapitalkravene som gjelder fra neste år. Norges Bank har på denne bakgrunn gitt departementet råd om å øke kravet til motsyklisk kapitalbuffer til 1,5 prosent fra sommeren 2016», heter det.

- Departementet har særlig lagt vekt på gjeldsbelastningen i husholdningssektoren. Norske banker har god lønnsomhet, høy soliditet sammenlignet med banker i andre land, og ligger godt an til å oppfylle kravene, sier finansminister Siv Jensen.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank er fornøyd:

- Vi er veldig positivt overrasket. Vi mente at man burde øke kapitalbufferen til bankene og det skjedde. Det bidrar til at bankene må holde igjen litt på utlånet og bygge litt mer egenkapital. Det er bra - det kan de komme til å trenge, sier han til DN.

Les også:

Norges Bank kutter renten  

  Norges Bank halverer oljefallet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.