Norges Bank bekrefter at de rundt kl 18 tirsdag er utsatt for et DDoS-angrep.

- Jeg kjenner ikke til at noen har klart å ta ned vår nettside før, sier kommunikasjonsrådgiver Therese Riiser Wålen i Norges Bank.

Nettsidene til banken var også nede tidligere i dag, men da kunne ikke sentralbanken bekrefte at det skyldtes et angrep.

Fra tidligere i dag:

I en stor mengde massive dataangrep mot norske selskaper tirsdag, var Norges Bank den siste i rekken av norske nettsteder som ble tatt ned rundt klokken 16 tirsdag:

- Det er ingenting som tyder på at vi er angrepet. Dette har skjedd før, da var vi ikke angrepet, sa Riiser Wålen i Norges Bank da.

Nettsidene var nede i en kvarters periode, og i en e-post til Dagens Næringsliv skrev en person som hevder å være medlem i Anonymous Norway at gruppen sto bak angrepet mot Norges Bank:

"Tango Down | Status OFFLINE. “We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.” Med vennlig hilsen, Anonymous Norway."

DN har forsøkt å få verifisert disse opplysningene, men det har ikke vært mulig å få bekreftet informasjonen fra den angivelige personen bak e-posten.

Norges Bank vet ikke hvorfor sidene var nede.

- Jeg kan bekrefte at nettsidene våre var nede, og at vi ikke vet hva det skyldes. Men denne varslingen kan være en ren tilfeldighet, sa Wålen.

Les mer her:

Massivt data-angrep mot flere av Norges største bedrifter

Slik angripes de norske bedriftene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.