Professorene Ragnar Nymoen ved Universitetet i Oslo og Gunnar Bårdsen ved NTNU kan betraktes som beste økonomiske spåmenn for året 2012 og er vinnere av Samfunnsøkonomenes prognosepris.

Prisen deles ut til det miljøet som best treffer fasit med sine prognoser for den økonomiske utviklingen. De to professorene mottok prisen for prognoser laget av makromodellen NAM, som de to har utarbeidet.

Tilsammen 12 analysemiljøer deltok i konkurransen om å treffe best med anslag på blant annet bnp for fastlands-Norge, lønnsvekst, rente og kronekurs.

Nummer to på resultatlisten er Finansdepartementet, mens Danske Bank tok tredjeplassen for 2012. Helt nederst på listen ligger Handelsbanken.

Det er førsteamanuensis Genaro Succarat ved Handelshøyskolen BI som har vært «dommer» i konkurransen, og han sier at resultatene varierer mye fra år til år. Ifjor var NAM blant de dårligste i klassen, mens Handelsbanken var nest best.

Adelskalenderen, som ser resultatene de tre siste årene under ett, toppes av sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities, mens NHO ligger nederst.

* Norwegian aggregate model.

Les også:

Siv Jensen: Tre tegn på at det snur i Norge

Bunnpris-eierne starter ny butikkjede

Kraftig underskudd for Ryanair


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.