De norske PMI-tallene som ble lagt frem tirsdag var langt svakere enn tilsvarende tall lagt frem for eurosonen.

Den norske PMI-indeksen for industrien, som baseres på rapporter fra norske innkjøpssjefer, var 45,8 poeng i juli. En indeks under 50 poeng indikerer et avtagende aktivitetsnivå. Norsk industri ser dermed ut til å slite med etterdønninger fra store nedbemanningskutt og usikkerhet i oljebransjen.

-Det er interessant at norsk industri sliter med nedgang mens PMI-rapporter fra land som Sverige, England, Tyskland, Italia og USA viser vekst. Dette er vanligvis land vi i Norge sammenligner oss med, sier Svein-Egil Hoberg i Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk, som la frem PMI-tallene, i en melding tirsdag.

JP Morgan mener at så lenge brent-oljeprisen ligger rundt 50 dollar, slik den gjør nå, vil industri-PMI være lav.

«Den nåværende Brent-prisen ligger nå mye lavere enn det Norges Bank så for seg, så vi tror at sentralbanken vil gjøre ytterligere lettelser i pengepolitikken. Det kommer muligens et rentekutt allerede i september», skriver meglerhuset i en oppdatering tirsdag.

Forventningen til fremtidige norske pengemarkedsrenter, representert ved FRA-kontraktene, var lite endret tirsdag.

 

Les også: - Vi er inne i den verste stormen

Oppløst oljegigant skaper milliardkonflikt mellom USA og Russland

Boligbyggerne: Dette er «landets 10 verste boligkommuner»

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Enhver bilimportørs store, våte drøm:

-Enhver bilimportørs store, våte drøm
Opels nye Astra hadde i dag snikpremiere i Norge.
02:09
Publisert: