Det er Norsk Presseforbund som melder om overgangen på sine nettsider mandag morgen.

Presseforbundet skriver at Stavrum har varslet styret om at hun blir administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier AS.

Der etterfølger hun Sindre Østgård, som er ansatt som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Discovery Networks i Norge og Sverige.

– Stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund er på mange måter en drømmejobb. Det har vært et privilegium å jobbe for presseetikk, offentlighet og ytringsfrihet i disse årene, sier Kjersti Løken Stavrum ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Trygve Rønningen til TV 2 - Trond Kvernstrøm slutter

– Men produksjonen av den frie og uavhengige journalistikken er under et alvorlig press. Schibsted er et sentralt mediehus som forvalter betydelig publisistisk kraft, og som har ambisjoner om å sikre journalistikken gode økonomiske vilkår også i fremtiden. I den bekymringsfulle situasjonen vi er nå, ønsker jeg å være en pådriver for verdien av publisistisk innhold med utgangspunkt i Stiftelsen Tinius, sier Stavrum.

Kontrollerende eierskap

Blommenholm Industrier (BI) eier 26,1 prosent av de stemmeberettigede aksjene i Schibsted ASA og er selskapets største eier.

LES OGSÅ: Økt gevinst for Schibsted-arvinger dnPlus

Stiftelsen Tinius forvalter denne eierposten gjennom et styre som består av tre personer: Ole Jacob Sunde, som også er styreleder i Schibsted, advokat John A. Rein og Kjersti Løken Stavrum. Løken Stavrum beholder styrevervet i stiftelsen og BI, men varamedlem skal møte i hennes sted i den perioden hun er administrerende direktør.

LES OGSÅ: – Vi stiller historisk dårlig mot NRK dnPlus

Teknologisk satsning

– Vi må sikre best mulige rammer for frie og uavhengige redaksjoner også på digitale flater. Det krever en av de største teknologiske satsningene som noen norsk bedrift har gjort, men det krever også innsikt i hvordan journalistikken skal fornye seg for å forbli relevant. Med Kjerstis erfaring vil stiftelsen være godt skikket til å utøve langsiktig, godt eierskap i Schibsted, sier Ole Jacob Sunde ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Schibsted-topper vil samle norske medier

Styreleder i Norsk Presseforbund, Gunnar Kvassheim, skulle gjerne hatt Stavrum med videre, og sier hun har gjort «en meget god jobb» som generalsekretær.

Tette bånd til Schibsted

Kjersti Løken Stavrum er statsviter og har en mastergrad i ledelse, og var i flere år leder av Oslo redaktørforening. Hun kom til Norsk Presseforbund i 2013.

Den nye direktøren for Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier har lenge hatt tette bånd til både Schibsted og Tinius-stiftelsen, ettersom hun selv ble utpekt som varamedlem i Stiftelsen Tinius i 2007 og senere rykket opp som ordinært medlem.

Den gang var det Per Egil Hegge som ville ha henne som sin personlige vara i stiftelsens styre, en utnevnelse som skjedde umiddelbart etter at Schibsteds hovedeier og grunnleggeren av stiftelsen, Tinius Nagell-Erichsen, hadde gått bort.

I et intervju med DN i 2007 i etterkant av utnevnelsen sa Stavrum at hun ikke kjente Tinius Nagell-Erichsen så godt.

- Jeg møtte ham selvfølgelig i gangene av og til, og jeg snakket med ham på telefonen. Det var mest han som snakket. Min første erfaring med Tinius var som vikar i Aftenposten. Tinius ringte og lurte på noe, og jeg var en vettskremt vikar som ikke kunne svare på det han lurte på. Da syntes jeg han var skummel. Det er litt den samme følelsen jeg har med denne oppgaven. Den er også skummel, sa Stavrum til DN den gang.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
 

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.