MTG-sjef Trygve Rønningen slutter i MTG, og blir kanaldirektør i TV 2 - en stilling Trond Kvernstrøm har hatt de siste årene.

Kvernstrøm slutter i TV 2 ved nyttår.

- Trygve får hovedansvaret for kanalene i TV 2 og planleggingen av disse. Hans erfaring gjennom et langt TV-liv i ulike kanaler vil være en styrke for vår organisasjon i tiden fremover, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Les også: Slutter i Presseforbundet - går til Tinius-stiftelsen

Rønningen jobbet i TV 2 da kanalen startet opp i begynnelsen av 90-tallet, men har de siste årene vært i MTG/Viasat-systemet, senest som sjef i MTG i Norge og redaktør for P4.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene i TV 2, sammen med tidligere og nye kolleger. Alle vet at bransjen vår står foran betydelige utfordringer. I jobben som kanaldirektør i TV 2 får jeg muligheten til å komme enda nærmere TV-produktet og utformingen av TV-kanalene, sier Trygve Rønningen i pressemeldingen.

Finansdirektør Pål Falck-Pedersen tar over som sjef i MTG Norge på midlertidig basis, skriver MTG i en pressemelding. Rønningen sier til DN at han nå går inn i en karanteneperiode, uten at det er bestemt hvor lenge den skal vare.

Kvernstrøm slutter

Trond Kvernstrøm, programdirektør i TV2.  Foto:
Trond Kvernstrøm, programdirektør i TV2. Foto: (Foto: Eivind Senneset)
- Trond signaliserte før sommeren at han i løpet av det neste året ønsket seg nye utfordringer utenfor TV 2. Trond har gjort en flott innsats for TV 2 og jeg jeg vil ikke være overrasket om samarbeidet fortsetter i en annen form, sier Olav T. Sandnes.

Kvernstrøm ønsker ikke å kommentere hva han skal gjøre når han slutter i TV 2.

Les også:    TV 2-topp tapte to mill. på omstridt meglerhus dnPlus

- Jeg har hatt snart tre lærerike år i TV 2 og fått oppleve et fantastisk TV-hus fra innsiden, som var hovedmotivasjonen min etter et langt liv i produksjonsbransjen. Jeg kommer til å holde kontakten med mange av mine gode kollegaer i tiden fremover. Trygve Rønningen har den tyngden og erfaringen som trengs for å bidra til TV 2s videre utvikling. Jeg er sikker på at han er rett mann for denne jobben, sier Trond Håndlykken Kvernstrøm.

LES OGSÅ: – Vi stiller historisk dårlig mot NRK dnPlus

Erstatter

Mens Rønningen tar over Kvernstrøms rolle som direktør for kanalene, skal TV 2 finne en ny person som skal ta over jobben som sjef for programmene på TV 2. Kvernstrøm har vært sjef for begge disse områdene, under tittelen «direktør for kanal og innhold».

- Arbeidet med å erstatte Trond vil nå igangsettes. Jeg er opptatt av å gjennomføre en grundig prosess, i tråd med de andre endringene som pågår i TV 2. Heldigvis har vi i TV 2 en svært kompetent ledergruppe i programavdelingen som jeg ser frem til å jobbe med i mange år framover, sier Sandnes.

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Bjerke: - Alt som skjer i DNB er mitt ansvar
Samtidig opplyser styreleder Anne Carine Tanum at DNB-styret ikke kommer til å stille spørsmål ved konsernsjef Rune Bjerkes stilling i kjølvannet av Hjort-rapporten.
01:10
Publisert: