Oljeserviceselskapet Reinertsen vurderer å permittere om lag 200 ingeniører som følge av redusert oppdragsmengde i rammeavtalene på norsk sokkel, ifølge en melding. Trolig vil også personell i installasjon rammes, fremgår det.

- Vi er fryktelig lei oss for dette. Reinertsen har bygget opp et utrolig godt lag. Vi ønsker helst å holde på alle de dyktige medarbeiderne våre, men oppdragstørke i bransjen har rammet oss hardt. Oppdragsstrømmen fra rammeavtalene vi har har nærmest stoppet helt opp, og en fallende oljepris utsetter investeringer.  I Reinertsen har vi holdt igjen så lenge vi maktet, men nå må vi ty til reduksjoner, sier toppsjef Torkild Reinertsen.

Selskapet sier imidlertid ikke opp ingeniørene fordi det tror at situasjonen vil bedre seg.

Brødrene Torkild Reime Reinertsen (t.v.) og Erik Reime Reinertsen eier oljeserviceselskapet Reinerten. Foto:
Brødrene Torkild Reime Reinertsen (t.v.) og Erik Reime Reinertsen eier oljeserviceselskapet Reinerten. Foto: (Foto: Geir Otto Johansen)

- Permitteringene kan vare opp til 26 uker, men vi håper å få folk tilbake på plass så snart som mulig. Imidlertid er det sannsynlig at den reduserte aktiviteten innen engineering, kan føre til oppsigelser innen installasjon. Slik bildet er nå, vil vi ikke klare å sysselsette alle operatører innen de 26 ukene har gått. Det er noe vi må forholde oss til, Reinertsen.

Reinertsen er en familiebedrift med 2700 ansatte som leverer alt fra avansert offshoreteknologi, infrastruktur og bygg til å tilby rådgivende ingeniørtjenester.

Les også:
Kaller Nav-sjefen inn på teppet
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.