HMS-ekspert Ketil Karlsen i fagforeningen Industri Energi mener kostnadskuttene i oljebransjen har ført til dårligere sikkerhet for oljearbeiderne.

Karlsen, som leder fagforeningens europakontor, sier til VG at det er for tidlig å si om fredagens helikopterulykke skyldtes kuttene i oljebransjen. På generelt grunnlag mener han imidlertid at myndighetene og selskapene ber om trøbbel.

– De mener at sikkerhetsnivået som er på britisk sokkel, et nivå som er under vårt, er godt nok for oss. Nå har de fått det som de ønsker. Vi er snart nede på britisk nivå. Da må vi akseptere at det drepes folk på norsk sokkel, sier han.

– Vi har ikke hatt slike ulykker i Norge siden 1997. I Storbritannia har de i snitt hatt det hvert tredje år. Det er britisk nivå, fortsetter Karlsen.

Knut Thorvaldsen, som er viseadministrerende direktør i Norsk Olje og Gass, mener Karlsen tegner et galt bilde.

– Vi stiller oss ikke bak den betraktningen, som går i retning av at effektiviseringstiltakene vi har iverksatt går på bekostning av sikkerheten. I et langsiktig perspektiv har sikkerhetsnivået utviklet seg positivt, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om helikopter-ulykken på DN.no:

CHC mistet milliardkontrakt i februar

Helikopteret avbrøt flygning tre dager før ulykken

Statoil-sjefen: - Statoil er et selskap i sorg, i dyp sorg

Har du fått med deg denne?

– Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: