Kontraktens verdi er anslått til å være rundt én milliard kroner. Fra 1. mai neste år er det i stedet helikopterselskapet Bristow som skal gjennomføre disse flygingene, skriver Stavanger Aftenblad.

I forbindelse med tildelingen av kontrakten til Bristow la Statoil vekt på at den nye kontrakten ville gi både kostnadsbesparelser og et mer effektivt flyprogram.

– Dette var en konkurranse om en kontrakt der en annen aktør enn CHC vant. CHC er fortsatt en viktig leverandør for Statoil. CHC vil fortsatt stå for rundt 50 prosent av våre flyginger framover, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til avisen.

Aftenbladet skriver også at Statoil ved flere anledninger har avsluttet eller ikke fornyet kontrakter med selskap som har hatt dødsulykker. Eek ønsker ikke å gå inn på dette temaet i den situasjonen som er nå, og sier at Statoil nå bruker sine ressurser på støtte og oppfølgning av ansatte og pårørende. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om helikopter-ulykken på DN.no:

Tolv menn og en kvinne omkom i helikopterulykken

Helikoptervraket hevet

Se DNTV:

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: