Oljedirektoratet mener Statoils plan om å utsette Trestakk-utbyggingen i Norskehavet bryter med petroleumsloven.

Det skriver Offshore.no, som har fått tilgang til det aktuelle OD-dokumentet.

«OD ser ingen grunner til at Trestakk-prosjektet skal utsettes. Trestakk tenkes produsert inn mot Åsgard A. Verdiskapingen er sårbar for den tekniske og økonomiske levetiden til Åsgard A, og utvinning av ressursene i Trestakk er å anse som tidskritisk», skriver direktoratet, ifølge nettstedet.

Opprinnelig plan for Trestakk-prosjektet var å ta en beslutning om videreføring (DG2) i mars 2015 for å oppnå en produksjonsstart i 2018. I februar informerte operatøren om at beslutningen var utsatt på grunn av fallet i oljeprisen og et behov for å omprioritere prosjekter og utsette investeringer.

«Prosjektet vurderes som tilstrekkelig modnet til å fatte en DG2 beslutning, og det er vist god lønnsomhet med opprinnelig plan om DG2 i mars 2015 og oppstart i 2018. OD vurderer det dithen at en utsettelse vil redusere verdiskapingen og øke risikoen for øding av ressurser som en konsekvens av kortere produksjonsperiode for Trestakk. Etter ODs vurdering er derfor operatørens beslutning om å utsette investeringene ikke forenlig med PL§4-1 om forsvarlig utvinning av petroleum», skriver direktoratet.

Trestakk ligger i Norskehavet, rett sør for Åsgard-feltet, på 300 meters havdyp. Feltet ligger i PL091, der Statoil er operatør med 59,1 prosent. Lisenspartnere er ExxonMobil med 33 prosent og Eni med 7,9 prosent.

Les også:
Spår lånebrudd i seismikk
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.