Statoil har nå fullført avtalen med det tyske energiselskapet Wintershall om nedsalg i Aasta Hansteen, Asterix, Polarled og i fire letelisenser i Vøring-området, ifølge en pressemelding mandag.

Transaksjonen omfatter også salg av Statoils andeler i Vega og Gjøa. Transaksjonen frigjør om lag 1,8 milliarder amerikanske dollar i investeringskostnader for perioden frem til slutten av 2020.

Statoil vil bokføre regnskapsmessig gevinst ved gjennomføringen av transaksjonen. Gevinsten vil fremkomme av regnskapet for fjerde kvartal 2014.

I september opplyste Statoil at bokført gevinst fra transaksjonen var ventet å ligge på mellom 0,7 og 0,9 milliarder amerikanske dollar.

Les også:
Statoil bremser Snorre
Nytt styremedlem i Røkke-rederi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.